Abonneer op onze nieuwsbrief

Lees onze privacy- & Cookieverklaring om te zien hoe wij omgaan met je gegevens!

Bedankt voor het opgeven op onze nieuwsbrief.
CafeWesterdok Home Header

Speciaalbiercafe in Amsterdam - Cafe Westerdok

Voor speciaalbier ga je naar Café Westerdok, wat ligt op de hoek van de Westerdoksdijk en het Barentzplein in Amsterdam. Met uitzicht op het IJ is het al vanaf 1899 een café. De eigenaar en barkeeper is Steve Bramwell. Hij wordt geassisteerd door zijn partner Adelina Landman en hun zoon Justin. De zaak is grondig gerenoveerd, maar het historische karakter van het interieur is behouden.

Steve Adelina GoFundme

Merch - Shirtjes en Hoodies

Cafe Westerdok heeft nu zijn eigen Merch! Oftewel shirtjes en hoodies met een superleuk ontwerp van kunstenaar Tycho Veldhoen.

T-shirtjes zijn er in wit, hoodies in grijs en beiden verkrijgbaar in zowel medium als large. Benieuwd? Neem dan een kijkje op de Merch-pagina van Cafe Westerdok!

 

Cafe Westerdok is ambassadeur van Paix Dieu

De Caulier Brouwerij uit Belgie heeft Cafe Westerdok half juni 2021 uitgeroepen tot officieel ambassadeur van Paix Dieu. Dat bekekent dat Cafe Westerdok één van de weinige cafe's in de regio is die Paix Dieu mag schenken.

100% natuurlijk

Paix Dieu is het resultaat van vakmanschap, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van ouderwetse productiemethoden, bijna identiek aan die van de abdij enkele eeuwen geleden. Paix Dieu wordt dus beschermd tegen elke filtratie of pasteurisatie.

Het glas

Een uitzonderlijk bier wordt geproefd in een uitzonderlijk glas. Daarom drink je het bier in een fraai “prestige” glas. Het is rond als de maan en schuin afgesneden zodat je alle aroma’s van Paix Dieu tot je kunt nemen.

Ambassadeurs

Paix Dieu van het vat en zijn “Prestige” -glas zijn gereserveerd voor een netwerk van “Ambassadeur” zaken, die zich onderscheiden door de kwaliteit van hun service en hun kennis van het product. En daar hoort Cafe Westerdok nu dus ook bij.

Kom snel Paix Dieu drinken. Van tap of uit de fles!

 
Cafe Westerdok huiskat
 

Gratis designerglas bij Duvel

Kom twee lekkere Duvels drinken en claim dit mooie Duvel glas, ontworpen door tattoo artiest Morrison Schiffmacher!
Sinds 2007 maken bijzondere kunstenaars een ontwerp voor de gelimiteerde iconische Duvel Collection. Morrison liet zich inspireren door het verhaal dat bij één op de 1000 Duvel flessen naast een duivel ook een engeltje op het etiket staat.

"Mijn ontwerp laat niet het contrast, maar juist het samenspel tussen goed en kwaad zien, de verbondenheid tussen de duivel en engel. Een metafoor voor het leven, en dus ook voor een avond in de kroeg.”

Op is op, dus kom snel een paar Duveltjes drinken!

Duvel bier bij cafe Westerdok in Amsterdam

De kelder van Café Westerdok is gerenoveerd

De afgelopen maanden hebben wij natuurlijk niet stilgezeten tijdens onze sluiting vanwege corona: de bar is weer goed in de lak gezet en de gehele kelder is gerenoveerd.

De kelder werd de afgelopen jaren gebruikt als rookruimte en als plek voor feestjes. De kelder was na een aantal jaar gebruik eigenlijk ook wel een beetje afgeleefd. Omdat we nu voor onze gasten meer ruimte nodig hebben vanwege de 1,5-meter maatregel was dit hét moment om de kelder op te knappen en ook daar gezellig zitjes te maken. De muren zijn gewit, oude meubels en rotzooi zijn weggegooid en het meest in het oog springende: er ligt nu ook beneden een schitterende houten vloer!

Om voldoende ruimte te creëren hebben we besloten om het biljart weg te doen. Hier werd namelijk bijna niet meer op gespeeld. Op termijn (als de coronamaatregelen worden versoepeld) willen we op de plek van het biljart een mooie houten stamtafel neerzetten, waar je spelletjes kunt spelen, een krantje kunt lezen of met je vrienden een avond bier drinken. Ook hebben de dartbanen tijdelijk weggehaald. Als we weer wat dichter bij elkaar mogen zitten zal er waarschijnlijk weer een dartbord terugkomen voor de liefhebbers.

Kom dus snel een keer onze nieuwe kelder bewonderen!

 

Kennis over speciaalbier

Naast dat Café Westerdok een goede (en grote!) selectie bieren van tap en fles schenkt, wordt het café ook gewaardeerd op kennis van zaken, gastvrijheid, hygiëne en prijs/kwaliteitsverhouding. Speciaalbier Café Westerdok in Amsterdam is dan ook een van de weinige café's met mooie, schone leidingen. En dat proef je terug in de speciaalbiertjes die van de tap komen!
Topkwaliteit dus. En daar gaan Steve en Adeline vanzelfsprekend gewoon mee door.

StraffeHendrik1
StraffeHendrik2
StraffeHendrik3
 

Steve is een bierkenner

Want Steve is een bierliefhebber én een bierkenner. Zijn café is dan ook een speciaalbiercafé met 10 bieren op tap en een nog veel groter assortiment flessenbier (méér dan 70).

En dan nog de Abdijbieren, alle verkrijgbare trappisten uit Nederland en België, diverse Geuze bieren, witbieren, fruitbieren en ook Engels bier ontbreekt niet.

De speciale, Amsterdamse bieren van brouwerij ´t IJ worden natuurlijk ook op de juiste temperatuur geserveerd. 

Free House

Steve is gelukkig helemaal vrij in de keuze van zijn bieren, omdat café Westerdok een Free House is. Dat wil zeggen dat er aan geen enkele brouwerij verplichtingen zijn.

De huiswijnen net zoals de bieren, zijn van goede kwaliteit en uiteraard zijn ook alle andere dranken verkrijgbaar die in een café thuishoren.

 

Alcoholvrij bier

Naast een groot assortiment aan speciaalbier, biedt Café Westerdok ook een aantal alcoholvrij & alcoholarm bier aan. Denk bijv aan het Utrechtste VandeStreek Playground, een écht lekkere alcoholarme IPA. Maar ook het veelgeprezen alcoholvrij Heineken 0.0 kun je bij Café Westerdok krijgen. En wel gewoon vanaf de tap!

 

 

Welke biertjes zijn op tap?

Je ziet het hieronder in de taplijst. Deze verandert regelmatig en is afhankelijk van het seizoen. En zodra er nieuwe varianten speciaalbier beschikbaar komen, past Steve de taplijst aan. Kom jouw favoriete biertje proeven bij Café Westerdok in Amsterdam!